Skip to content

Account Manager New Business

Netherlands, Zuid-Holland, Den Haag€36,000 - €54,000 per yearSales

Job description

Wil jij jouw commerciële energie inzetten zodat zonnesystemen blijven produceren?

Welkom in de wereld van solar aftercare!

Bij Solar Monkey hebben we als missie het versnellen van de transitie naar meer zonne-energie. En daarin maken we veel impact. Heel veel. Dit doen we namelijk door duizenden klanten software te leveren waarmee ze veel effectiever zonnepaneel installaties kunnen ontwerpen, verkopen en monitoren. Wat vroeger uren duurde, doen ze nu in minuten. We zijn nu actief in 3 landen, staan op de vooravond van verdere internationale expansie de lancering van ons nieuwe product: Premium Solar Service. Met dit nieuwe product kan de installateur in een klap zijn hele service op een kwalitatieve manier buiten de deur plaatsen. Premium Solar Service is ons spiksplinternieuwe product, en die winkel mag jij als eerste gaan runnen.

Om ons nieuwe product aan de man te brengen is commercieel talent super belangrijk. Jij dus! Als new business aftercare zorg jij ervoor dat we nieuwe klanten binnen halen. Als jij je targets haalt, help je mee om Solar Monkey en onze impact harder te laten groeien. Jij opent de deur, plant het zaadje en bouwt een relatie op met belangrijkste zonnepanelen aanbieders van de markt. Jij gaat er volledig voor zodat deze aanbieders hun gehele hele service willen uitbesteden. Hebben we die contacten nog niet? Dan ben je niet bang om deuren te openen. Je representeert Solar Monkey en alles waar we voor staan. Dat doe je op professionele wijze, maar vooral met een persoonlijke touch. We zoeken een go-getter die goed gedijt in een omgeving met passie, ambitie en vrijheid. Wat die cultuur verder inhoudt? We hebben ons best gedaan dat te beschrijven op onze jobs page.


Jouw verantwoordelijkheden als new business aftercare:

 • Simpel: sales targets halen. Jij gaat je richten op de medium tot grotere prospects in Nederland. Daar komt natuurlijk van alles bij kijken. Doe het vooral op een manier die voor jou het meeste resultaat haalt, whatever works best. Zolang je maar richt op lange termijn relaties die over tijd steeds sterker worden. Een prospect die vandaag geen klant wordt kan dat over een jaar wel worden.

 • De rest is bijzaak.


Waarom zou je voor Solar Monkey willen werken?

We zijn natuurlijk erg bevooroordeeld ;) Wij vinden Solar Monkey ontzettend tof om voor te werken, het geeft ons energie en voldoening.

 • Ten eerste de missie waar we aan werken: als je dan toch het merendeel van je tijd in je werk stopt, dan is het wel zo mooi als jouw werk de wereld een stukje beter maakt, toch?

 • Daarnaast de autonomie in het werk. We zijn erg ondernemend en groeien hard. Het geeft veel flexibiliteit om werk in te richten zoals voor jou werkt.

 • We geven je de kans om veel te leren. Daarvoor krijg je ook een budget van 4% van je jaarsalaris, vrij door jou te besteden. Als organisatie hebben we als doelstelling ieder jaar in omzet te verdubbelen, dat is een flinke rollercoaster en een ervaring die je niet wilt missen!

 • En tot slot: van al dat succes dat we boeken profiteert het hele team. Je krijgt naast een salaris van €3000-€4500 per maand, aandelen (SARs) Solar Monkey, die veel in waarde toenemen over tijd. Ook kun je een omzet-deling verwachten, waarbij je een flinke bonus krijgt als Solar Monkey financieel goed presteert (die gaan we nog verder vormgeven).

En daar bovenop:

- Een full time functie, 5 dagen per week

- Een aantrekkelijk salaris

- Veel flexibiliteit en de mogelijkheid zelf je werkweek in te delen

- De mogelijkheid om hybride te werken, wat voor jou het makkelijkste is!

- 25 vakantiedagen

- Een enthousiast, divers, internationaal en vaardig team met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Job requirements

Wie zoeken we:

Een “likeable new business agent” die resultaten haalt op korte termijn, maar ook op lange termijn. Dit doe je door vertrouwen te bouwen en de uitdagingen van de prospects begrijpt.

 • Je bent representatief en likeable, je houdt ervan om nieuwe connecties te maken en te onderhouden.

 • De kwaliteit om goed te kunnen luisteren. De klant behoeften uitvragen en doorgronden. Signalen oppikken die achter de woorden verscholen liggen.

 • Doorzettingsvermogen. Hoe goed het aanbod ook, ‘nee’ is onderdeel van het verkoopproces. Hiervoor moet je houden van uitdaging en tegenslag.

 • Voldoende ervaring in new business, ook bij grotere organisaties met verschillende typen stakeholders. Je start als medior/senior en moet het klappen van de zweep redelijk kennen.

 • HBO werk- en denkniveau en een opleiding is leuk. Maar laten we eerlijk zijn: sales heb je in je. We beoordelen jou op wat je in je hebt, niet op wat er op je papiertje staat.

 • Je hebt een rijbewijs, dit product verkoop je niet eventjes online.

 • Je woont in de omgeving van Den Haag zodat het geen probleem is om zo’n 3 dagen per week naar kantoor te komen.

Netherlands, Zuid-Holland, Den Haag
€36,000 - €54,000 per year
Sales

or

Apply with Linkedin unavailable
Apply with Indeed unavailable