Skip to content

Customer Operations Analyst

RemoteNetherlands, Zuid-Holland, Den HaagOperations

Job description

Vind jij het fantastisch om data te analyseren en verantwoordelijkheid te nemen? Ben je geduldig en heb je affiniteit met techniek? Krijg jij er een kick van om met klanten in contact te staan en om de details goed uit te werken? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Welkom in de wereld van zonne-energie!

Solar Monkey is marktleider op gebied van software om zonnepaneelsystemen te ontwerpen. Ons doel is om de energietransitie te versnellen! Onze klanten (installateurs) zijn dagelijks actief om zonnepanelen op voornamelijk Nederlandse, Belgische en Spaanse daken te leggen. Daarmee zorgen we er samen voor dat er jaarlijks honderdduizenden panelen op de daken gelegd worden. 

Daarnaast bieden we de service om de prestaties van geïnstalleerde systemen te monitoren. Op deze manier helpen wij onze klanten om zowel voor als na de installatie het maximale uit hun bedrijf te halen. Het is de ambitie van Solar Monkey om een wereldwijde impact te hebben op de solar industrie.

We zijn een snelgroeiend bedrijf dat op korte termijn een collega zoekt in het Support & Operations team. (Bij voorkeur iemand die betere woordgrappen maakt dan de Operations manager zelf).


Wat ga je doen?

Op een gemiddelde werkdag ben je vooral bezig met het analyseren van systemen die door ons gemonitord worden. Je gebruikt verschillende invalshoeken om vast te stellen of een systeem mogelijk defect is. Vervolgens stel je een rapport van je bevindingen op en verstuur je dit naar de installateurs. Als deze klanten vragen hebben over de rapporten, dan sta jij ze met plezier te woord. Hiernaast zal jij je ook bezighouden met het online brengen van nieuwe systemen binnen onze monitoring service.

In de eerste maand stomen wij je helemaal klaar voor deze taken. We maken je een echte expert op het gebied van het online opsporen van defecten in zonnepanelen en onze software.


Waarom jouw werk zo belangrijk is

Jouw werk is essentieel in de energietransitie. Systemen die het niet (goed) doen leveren natuurlijk niet de juiste hoeveelheid stroom op. Doordat jij fouten opspoort en de installateur deze vervolgens oplost, draag je daadwerkelijk bij aan het produceren van meer groene energie 💚..Wat zit er voor jou in?

 • Flexibel en remote werken. Wil jij overdag sporten en ‘s avonds systemen analyseren? Dat kan!
 • Een open bedrijfscultuur met Leuke, gedreven en sociale mede-Monkeys
 • Persoonlijk groeien door eerlijke feedback te geven en ontvangen
 • De nieuwste macbook
 • Een passend salaris
 • Een kantoor met pingpong- & voetbaltafel, PS4 en een gevulde koelkast. Let op, het management daagt je graag voor een potje uit!

 • Strategie dagen, samen op wintersport, en elke maand een social event.


Waar ga je dit doen?

Ons hoofdkantoor is in Den Haag, waar je nauw samenwerkt met je collega's. Werk je liever vanuit huis? Dit is ook prima mogelijk aangezien 70% bij Solar Monkey vanuit huis werkt!


Wat maakt werken bij Solar Monkey zo uniek?

Het is heel eenvoudig! Wij geloven dat werk leuk moet zijn. Een gelukkig en tevreden team is onze nummer één prioriteit. Onze bedrijfscultuur is te typeren als informeel, no-nonsense en aangenaam warm. Onze werkomgeving is dynamisch, heeft een duidelijke structuur en korte communicatielijnen. Wij zijn een hecht team, waar iedereen met wederzijds respect samenwerkt. Bij ons krijg je veel ruimte om taken en verantwoordelijkheden op je te nemen. Meedenken en initiatief tonen wordt sterk aangemoedigd, want we doen het samen! Ook op de werkvloer of tijdens onze strategiedagen hebben we veel lol met elkaar. Werken in een team is voor ons net zo vanzelfsprekend als het opwekken van zonne-energie.Job requirements

Wie ben jij?

 • Je vindt het fantastisch om de data in te duiken en daaruit nieuwe inzichten te verwerven

 • Jij vindt het een leuke uitdaging om een proces te managen en te verbeteren

 • Je hebt oog voor detail

 • Nieuwe softwareoplossingen maak jij jezelf eenvoudig eigen

 • Je bent representatief en kunt goed met externe partijen schakelen

 • Je spreekt & schrijft goed Nederlands & Engels

 • je kunt goed schakelen in een zich snel ontwikkelend bedrijf

 • Je bent een teamspeler en een fijne collega!

 • Je durft verantwoordelijkheid te nemen en je kunt je keuzes helder uitleggen

 • Je kunt en wilt bij voorkeur 40 uur per week werken

Remote
Netherlands, Zuid-Holland, Den Haag
Operations

or

Apply with Linkedin unavailable
Apply with Indeed unavailable