Growth Marketing Manager

Job description

Ben jij een creatieve doener en kun jij een nieuw idee positief onder de aandacht brengen? Ben jij het liefst dagelijks bezig met experimenteren om daarmee zoveel mogelijk data te verzamelen? En kun jij die data gebruiken om snel te schakelen en de beste marketing campagnes op te zetten? Dan zoeken wij jou!


Als Growth marketeer bij Solar Monkey ben je de drijvende kracht achter onze groei. Jouw creatieve en vernieuwende ideeën vormen de basis waarmee je onze leadgen campagnes en branding naar een hoger niveau brengt. Je creëert, managet en optimaliseert online campagnes voor Nederland, België en Spanje en bent verantwoordelijk voor het verhogen van de conversie van onze website. Door je ervaring weet je exact hoe je de juiste kanalen moet inrichten, analyseren en optimaliseren om onze marketingstrategie zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij onze b2b klanten


Wat wij je bieden:

- Een full time functie, 5 dagen per week

- Een marktconform salaris

- Veel flexibiliteit en de mogelijkheid zelf je werkweek in te delen.

- Bij goede prestaties een aandelenpakket waarmee je mee profiteert van de groei van het bedrijf

- 25 vakantiedagen. Liever wat langer weg? Dat kan in overleg. Als je belooft terug te komen tenminste

- Een enthousiast, divers en vaardig team met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling


Over Solar Monkey:

Met Solar Monkey kunnen installateurs eenvoudig op afstand zonnesystemen ontwerpen, verkopen en onderhouden. Het gebruiksgemak en de nauwkeurige berekeningen gebaseerd op kunstmatige intelligente algoritmes zijn uniek in de duurzame markt. We zijn ontstaan vanuit de TU Delft , waar we nog steeds nauwe banden mee hebben om onze software op het hoogste niveau te houden.

Wij helpen installateurs effectiever te werken en geven zo een boost aan de duurzame energie transitie. Jaarlijks worden er in Nederland al meer dan 250.000 zonnepaneel systemen met onze software mogelijk gemaakt. Daarnaast bieden wij de service om de prestaties van systemen die geïnstalleerd zijn te monitoren. Op die manier helpen we onze klanten om zowel voor als na installatie het meeste uit hun bedrijf te halen.

In de korte tijd dat Solar Monkey bestaat (sinds 2016) zijn we uitgegroeid tot marktleider in Nederland, en hebben we teams in België en Spanje. Onze ambitie is om wereldwijd een impact te maken op de Solar industrie.


Dat we een jong en groeiend bedrijf zijn, betekent dat het wiel nog niet altijd voor je uitgevonden is. Je zult proactief en ondernemend moeten zijn. Tegelijkertijd beseffen wij ons dat we onze doelstellingen alleen met elkaar kunnen behalen. Daarom steken we veel energie in goede training en werken we dagelijks aan een constructieve feedback cultuur, zodat iedereen zichzelf optimaal kan ontwikkelen.

Job requirements

  • Je hebt minimaal 4 jaar ervaring als growth marketeer
  • Google analytics heeft weinig geheimen meer voor je.
  • Je bent bekend met de standaard online advertentie kanalen (google, linkedin, facebook) en altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden
  • Je hebt ervaring in het creëren van (visuele) content en hebt een goed taalgevoel.
  • Je bent pro-actief 
  • Je hebt ervaring in het aansturen van een team.