Skip to content

Head of People and Organization

Netherlands, Zuid-Holland, Den HaagHuman Resources

Job description

Welkom in de wereld van zonne-energie!


Bij Solar monkey maken we graag een impact door de overgang naar zonne-energie te versnellen. Dit doen we door zonne-energie installateurs superkrachten te geven met onze innovatieve software. Hiermee kunnen ze veel effectiever werken en nog meer zonne-installaties installeren. Met onze software kunnen installateurs eenvoudig op afstand zonnestroom installaties ontwerpen, verkopen en onderhouden. Momenteel zijn we actief in 3 landen en staan we op het punt om onze horizon internationaal te verbreden. We hebben de Nederlandse markt binnen 5 jaar x5 zien groeien en zijn klaar om dezelfde impact te zien in de rest van Europa!

Om onze doelen te helpen bereiken zijn we op zoek naar een ervaren Head of Talent. Die Solar Monkey zal helpen ons internationale team uit te breiden van 40 naar 80 FTE in het komende jaar. Wij geloven dat Solar Monkey succesvol wordt als we onze mensen succesvol maken. Als Head of Talent en Organization ben je verantwoordelijk voor het aan boord halen van de juiste mensen en het aansturen van een cultuur waarin mensen kunnen leren, ontwikkelen en presteren.

Wil je meer weten over onze cultuur? Bekijk onze jobs page.


Jouw verantwoordelijkheden:

 • Het ontwikkelen en uitvoeren van een bedrijfsbrede people visie en strategie. Deze richt zich op het werven, behouden en ontwikkelen van talent en op het bevorderen van een cultuur waarin mensen zich voldaan voelen en optimaal kunnen presteren.
 • Met je team (groeiend tot ~5 FTE) ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van recruitment en HR.
 • Het werven van talenten die het beste passen bij Solar Monkey. Je zal het belangrijkste aanspreekpunt zijn voor hiring managers, kandidaten, partners en agentschappen.
 • Samenwerken met de rest van de organisatie om een ondersteunende, collaboratieve en leuke werkomgeving te bieden. Hand in hand met een cultuur die prestaties stimuleert.
 • Het stimuleren van een cultuur van leren en ontwikkelen en zorg ervoor dat alle collega's een concreet groeiplan hebben. Handhaven van een solide beoordelingsproces in de hele organisatie.
 • Het (Blijven) ontwikkelen en verder professionaliseren van onze mensen en ons organisatiebeleid, processen en programma's.
 • Het ondersteunen en adviseren van het Management Team in alle people aangelegenheden.
 • Het maximaliseren van het gebruik van technologie om schaalbare processen te creëren.


De persoonlijkheid waar we naar op zoek zijn: 

 • Je bent een relatiebouwer, iemand die charme en gevoel voor humor combineert met een directe en zelfverzekerde communicatiestijl. Zacht in relaties, hard in resultaten. Je weet hoe je teams moet leiden.

 • Je bent een probleemoplosser met een can-do attitude. Je gaat gemakkelijk om met onzekerheid en druk en ziet problemen als uitdagingen om te leren en te overwinnen.

 • Je hebt een sterk gevoel van verantwoordelijkheid en samenwerking: je bent betrouwbaar, en weet dat we samen sterker zijn.

 • Je hebt een hoge emotionele intelligentie en bent authentiek, met het vermogen om je in te leven en steun te bieden aan het team.

 • Je bent bereid om mee te werken aan alles wat nodig is om Solar Monkey succesvol te maken, zelfs als dat op papier geen kerntaak van je rol is.


Waarom zou jij bij Solar Monkey willen werken?

We are of course very biased ;) Wij vinden Solar Monkey een lonende en leuke plek om te werken waar je aan het einde van de dag voldaan achterblijft. Ons doel waar we voor werken is iets dat we inspirerend vinden; de acceleratie van duurzame energie. De autonomie die je ervaart in het leiden van een team en het bedrijf naar succes, dit terwijl je deel uitmaakt van een ondersteunend team. En tot slot de interessante uitdagingen die je de mogelijkheid geven om te leren, dit terwijl je een bedrijf laat groeien van een Nederlandse marktleider met 40 FTE naar een Europese leider met ~100 FTE. 

Oh, en natuurlijk krijg je er ook nog voor betaald;) 

Afhankelijk van je ervaring kun je een salaris verwachten in de range van €4500-€6000 per maand. Daarnaast bieden we een bedrijfs aandeeloptie plan aan, zodat je financieel kunt meeprofiteren van de bedrijfswinst. Bovendien vinden we het belangrijk dat je je betrokken voelt en we stimuleren dit gevoel door je deels eigenaar van het bedrijf te maken.

Want to know more? Get in touch!


Job requirements


  • Je hebt 8+ jaar ervaring in recruiting en/of HR, met minstens 5 jaar als people manager.

  • Ervaring in een scale up omgeving is een pré, het laten groeien van een bedrijf naar >50-100 FTE.

  • Kennis van de huidige HR-wetgeving en -beleid (we zijn nu actief in NL, BE, ES).

  • Ervaring met HR software, ATS systemen en sourcing tools zoals LinkedIn.

  • Vloeiend in Nederlands en Engels.

  • Je kunt minimaal 2 dagen per week op ons kantoor naast station Den Haag NOI zijn (we zijn super flexibel in waar en wanneer je werkt, maar we vinden voldoende face-face tijd belangrijk in deze rol).

  • Beschikbaar 32-40 uur.

Netherlands, Zuid-Holland, Den Haag
Human Resources

or

Apply with Linkedin unavailable
Apply with Indeed unavailable