Skip to content

Medior/Senior Sales & Account Executive

Netherlands, Zuid-Holland, Den HaagSales

Job description

Wil jij jouw commerciële talent inzetten voor veel meer duurzame energie? Weet jij met jouw positieve instelling zelfs de meest lastige klant enthousiast te maken? En word jij blij van het opbouwen van een langdurige klantrelatie? Dan zoeken wij jou als sales Monkey!

Welkom in de wereld van zonne-energie!

Bij Solar Monkey hebben we als missie het versnellen van de transitie naar meer zonne-energie. En daarin maken we veel impact. Heel veel. Dit doen we namelijk door duizenden klanten software te leveren waarmee ze veel effectiever zonnepaneel installaties kunnen ontwerpen, verkopen en monitoren. Wat vroeger uren duurde, doen ze nu in minuten. We zijn nu actief in 3 landen en staan op de vooravond van verdere internationale expansie. We hebben de Nederlandse markt de afgelopen 5 jaar x5 zien groeien, en we zijn klaar om dat ook in de rest van Europa te doen!

Om ons product aan de man te brengen is commercieel talent super belangrijk. Jij dus! Als account executive zorg je ervoor dat we nieuwe klanten binnen halen. Als jij je targets haalt, help je mee om Solar Monkey en onze impact harder te laten groeien. Er gaan nu jaarlijkse 350,000 offertes door onze software, over een paar jaar hopelijk miljoenen! Je onderhoudt contacten met de belangrijkste zonnepanelen aanbieders in de markt. Hebben we die contacten nog niet? Dan ben je niet bang om deuren te openen. Je representeert Solar Monkey en alles waar we voor staan. Dat doe je op professionele wijze, maar vooral met een persoonlijke touch. We zoeken een go-getter die goed gedijt in een omgeving met passie, ambitie en vrijheid. Wat die cultuur verder inhoudt? We hebben ons best gedaan dat te beschrijven op onze jobs page.

Jouw verantwoordelijkheden als Account Executive:

 • Simpel: sales targets halen. Jij gaat je richten op de grotere prospects in Nederland en daarmee verwachten we dat je ongeveer €40,000 aan contractwaarde per maand binnenhaalt. Daar komt natuurlijk van alles bij kijken. Doe het vooral op een manier die voor jou het meeste resultaat haalt, whatever works best. Zolang je maar richt op lange termijn relaties die over tijd steeds sterker worden. Een prospect die vandaag geen klant wordt kan dat over een jaar wel worden.

 • Je zal vaker onderweg zijn om de klanten te bezoeken.


Waarom zou je voor Solar Monkey willen werken?

We zijn natuurlijk erg bevooroordeeld ;) Want wij vinden Solar Monkey ontzettend tof om voor te werken, het geeft ons energie en voldoening.

 • Ten eerste de missie waar we aan werken: als je dan toch het merendeel van je tijd in je werk stopt, dan is het wel zo mooi als jouw werk de wereld een stukje beter maakt, toch?

 • Daarnaast de autonomie in het werk. We zijn erg ondernemend en groeien hard. Het geeft veel flexibiliteit om werk in te richten zoals voor jou werkt.

 • We geven je de kans om veel te leren. Daarvoor krijg je ook een budget van 4% van je jaarsalaris, vrij door jou te besteden. Als organisatie hebben we als doelstelling ieder jaar in omzet te verdubbelen, dat is een flinke rollercoaster en een ervaring die je niet wilt missen!

 • En tot slot: van al dat succes dat we boeken profiteert het hele team. Je krijgt naast een salaris van €3000-€4500 per maand, aandelen (SARs) Solar Monkey, die veel in waarde toenemen over tijd. Ook kun je een omzet-deling verwachten, waarbij je een flinke bonus krijgt als Solar Monkey financieel goed presteert (die gaan we nog verder vormgeven).

 • In overleg indien nodig een elektrische auto van de zaak

En daar bovenop: 

- Een full time functie, 5 dagen per week

- Een aantrekkelijk salaris

- Veel flexibiliteit en de mogelijkheid zelf je werkweek in te delen

- De mogelijkheid om hybride te werken, wat voor jou het makkelijkste is! 

- 25 vakantiedagen

- Een enthousiast, divers, internationaal en vaardig team met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling


Meer weten? Laat even je gegevens achter. Of bel/app direct met Miranda Nouwen: +31 615 005517.


Job requirements

Wie zoeken we:

Een blije aap die resultaten haalt op korte termijn, maar ook op lange termijn. Dit doe je door Solar Monkey als goede partner/leverancier te representeren. Wij denken dat je daar ongeveer de volgende vaardigheden voor nodig hebt:

 • Je bent outgoing en houdt ervan om nieuwe connecties te maken en te onderhouden.

 • De kwaliteit om goed te kunnen luisteren. De klant behoeften uitvragen en doorgronden. Signalen oppikken die achter de woorden verscholen liggen.

 • Doorzettingsvermogen. Hoe goed het aanbod ook, ‘nee’ is onderdeel van het verkoopproces. Hiervoor moet je houden van uitdaging en tegenslag.

 • Voldoende ervaring in business development of sales, ook bij grotere organisaties met verschillende typen stakeholders. Je start als medior/senior en moet het klappen van de zweep redelijk kennen.

 • HBO werk- en denkniveau en een opleiding is leuk. Maar laten we eerlijk zijn: sales heb je in je, en leer je niet alleen op school. We beoordelen jou op wat je in je hebt, niet op wat er op je papiertje staat.

Netherlands, Zuid-Holland, Den Haag
Sales

or

Apply with Linkedin unavailable
Apply with Indeed unavailable