Skip to content

Sales & Account Executive New Business Germany

Netherlands, Zuid-Holland, Den HaagSales

Job description

Solar Monkey is op zoek naar een native Duitse spreker in Nederland om ons sales team te versterken in de versnelling van zonne-energie wereldwijd!


Wil jij jouw commerciële talent inzetten voor veel meer duurzame energie? Weet jij met jouw positieve instelling zelfs de meest lastige klant enthousiast te maken? En word jij blij van het opbouwen van een langdurige klantrelatie? Dan zoeken wij jou als Sales Monkey!

Welkom in de wereld van zonne-energie!

Bij Solar Monkey hebben we als missie het versnellen van de transitie naar meer zonne-energie. En daarin maken we veel impact. Heel veel. Dit doen we namelijk door duizenden klanten software te leveren waarmee ze veel effectiever zonnepaneel installaties kunnen ontwerpen, verkopen en monitoren. Wat vroeger uren duurde, doen ze nu in minuten.  

Om ons product aan de man te brengen is commercieel talent super belangrijk. Jij dus! Als sales zorg je ervoor dat we nieuwe klanten binnen halen. Als jij je targets haalt, help je mee om Solar Monkey en onze impact harder te laten groeien. Er gaan nu jaarlijkse 350,000 offertes door onze software, over een paar jaar hopelijk miljoenen! Je onderhoudt contacten met de belangrijkste zonnepanelen aanbieders in de markt. Hebben we die contacten nog niet? Dan ben je niet bang om deuren te openen. Je representeert Solar Monkey en alles waar we voor staan. Dat doe je op professionele wijze, maar vooral met een persoonlijke touch. We zoeken een go-getter die goed gedijt in een omgeving met passie, ambitie en vrijheid. 

Wat die cultuur verder inhoudt? We hebben ons best gedaan dat te beschrijven op onze jobs page.

Jouw verantwoordelijkheden:

 • Simpel: sales targets halen. Jij gaat je richten op de prospects in Duitsland en daarmee verwachten we dat je ongeveer €40,000 aan contractwaarde per maand binnenhaalt. Daar komt natuurlijk van alles bij kijken. Doe het vooral op een manier die voor jou het meeste resultaat haalt, whatever works best. Zolang je maar richt op lange termijn relaties die over tijd steeds sterker worden. Een prospect die vandaag geen klant wordt kan dat over een jaar wel worden.

 • Je zal vanuit Den Haag naar Duitse en Engelse klanten bellen, met de kans dat je 1 keer per kwartaal een week op verplaatsing naar Duitsland en Engeland zal gaan.


Waarom zou je voor Solar Monkey willen werken?

We zijn natuurlijk erg bevooroordeeld ;) Want wij vinden Solar Monkey ontzettend tof om voor te werken, het geeft ons energie en voldoening.

 • Ten eerste de missie waar we aan werken: als je dan toch het merendeel van je tijd in je werk stopt, dan is het wel zo mooi als jouw werk de wereld een stukje beter maakt, toch?

 • Daarnaast de autonomie in het werk. We zijn erg ondernemend en groeien hard. Het geeft veel flexibiliteit om werk in te richten zoals voor jou werkt.

 • We geven je de kans om veel te leren. Daarvoor krijg je ook een budget van 4% van je jaarsalaris, vrij door jou te besteden. Als organisatie hebben we als doelstelling ieder jaar in omzet te verdubbelen, dat is een flinke rollercoaster en een ervaring die je niet wilt missen!

 • En tot slot: van al dat succes dat we boeken profiteert het hele team. Je krijgt naast een salaris van €3000-€4500 per maand, aandelen (SARs) Solar Monkey, die veel in waarde toenemen over tijd.

 • In overleg indien nodig een elektrische auto van de zaak

En daar bovenop: 

- Een full time functie, 5 dagen per week

- Een aantrekkelijk salaris

- Veel flexibiliteit en de mogelijkheid zelf je werkweek in te delen

- De mogelijkheid om hybride te werken, wat voor jou het makkelijkste is! 

- 25 vakantiedagen

- Een enthousiast, divers, internationaal en vaardig team met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling


Meer weten? Laat even je gegevens achter. Of bel/app direct met Miranda Nouwen: +31 615 005517.

Job requirements

Wie ben jij?

 • Je hebt 2+ jaar ervaring met new business en cold calling.

 • Je voelt je op je gemak in een snel groeiende omgeving en schakelt snel.

 • Je bent een zelfstarter en proactief.

 • Je bent outgoing en houdt ervan om nieuwe connecties te maken en te onderhouden.

 • Je bent resultaat gericht en succesvol .

 • Je hebt de kwaliteit om goed te kunnen luisteren. De klant behoeften uitvragen en doorgronden. Signalen oppikken die achter de woorden verscholen liggen.

 • Je hebt doorzettingsvermogen. Hoe goed het aanbod ook, ‘nee’ is onderdeel van het verkoopproces. Hiervoor moet je houden van uitdaging en tegenslag.

 • Je woont in Nederland en je kan gemakkelijk op ons hoofdkantoor in Den Haag geraken.

 • Je bent Native Duits en hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Duits en Engels.

Netherlands, Zuid-Holland, Den Haag
Sales

or

Apply with Linkedin unavailable
Apply with Indeed unavailable