Skip to content

Sales Support Executive

The Hague, Zuid-Holland, NetherlandsSales

Job description

VERZIN-JE-EIGEN-FUNCTIETITEL Sales Support held(in)

Dat klopt, verzin je eigen functietitel maar. Wat we zoeken heeft geen goede standaardtitel. Zoals het beste zonnepaneel niet rendeert zonder de verbindende aansluitingen, zo loopt ook het beste Salesteam vast zonder een sleutelfiguur. We zoeken die verbindende sleutelfiguur. Ook je collega’s in het veld missen nu je aanwezigheid.Wie ik zoek?
Versterking voor het Sales team. Je bent dus commercieel ingesteld en kan effectief onze klanten adviseren. Daarnaast is deze functie veel meer dan dat. Wat we zoeken is iemand die helpt het team te structureren door processen te verbeteren en de juiste kwaliteitscontroles op onze systemen kan implementeren en uitvoeren. Dit laatste doe je ook in samenwerking met andere teams zoals Marketing. Je komt in de cockpit te zitten van een internationaal team dus je hebt bovendien oog voor verschillende zakelijke culturen. Daarnaast draai je je hand niet om voor reguliere zaken zoals inkomend telefonisch klantcontact. Kortom, je ziet het werk – wat het ook mag zijn – en pakt het aan. Jij bent de belangrijke aansluiting voor ons zonnepaneel!Jouw verantwoordelijkheden:
 • Je bent de primaire back-up van je collega’s in het veld op het moment dat deze niet aanwezig zouden zijn. Dit omvat alle taken en verantwoordelijkheden, zoals adviesgesprekken en softwaredemonstraties.
 • Omdat je collega’s vaak op de weg zitten ben jij de spreekbuis van de afdeling op het moment dat klanten contact met ons zoeken, telefonisch of online. Dit omvat overigens niet Tech Support; daar heb je de collega’s van Operations voor. Zij nemen dat graag van je over.
 • Je bewaakt de inhoud en kwaliteit van de systemen die door het team gebruikt worden. Denk aan het CRM systeem (Pipedrive), de klantendatabase en de knowledge base (Notion).
 • Je werkt aan procesverbeteringen binnen Sales en coordineert bijvoorbeeld met de Marketing afdeling zodat we beschikken over de juiste ondersteuning.
 • Jouw functie is niet in het veld waardoor jij bij uitstek in staat bent te volgen wat er gebeurt bij bijvoorbeeld Product Management. Op het moment dat er belangrijke wijzigingen of verbeteringen op de roadmap staan dan verdiep je je hierin en informeer of train je de rest van het team. Zo kunnen zij effectief blijven verkopen. Je bent binnen de organisatie de ogen en oren van de afdeling.
Omdat je regelmatig zal schakelen met andere afdelingen wordt verwacht dat je minimaal 2 dagen op kantoor bent. Het is daarom handig als je in de buurt van Den Haag woont.Van wie komt deze vacature?
Je kunt natuurlijk mijn profiel bekijken: https://www.linkedin.com/in/alessandro-ghitti/.


Dat vertelt je alleen niet wat je van mij kan verwachten en dat is dit: ik geloof dat we altijd als team te werk gaan. One for all, all for one; dat is ook één van de belangrijkste culturele waarden binnen Solar Monkey. Ik ben resultaatgericht en verwacht dat ook van jou. Tegelijkertijd lopen zaken niet altijd zoals gepland. Dat hoort bij ieder bedrijf. Hoe we daarmee omgaan is uiteindelijk wat telt en ik en je collega’s ondersteunen je daar graag in. Ik geef richting maar doe niet aan micromanagement. Ik ga er vanuit dat jij je vak verstaat – daarom neem ik je ook aan! Als je echt wil weten van de hoed en de rand dan raad ik je vooral aan te reageren op de vacature. Dan spreek ik je graag snel, maar uiteraard niet voordat ik nog aangeef wat er tegenover jouw prestaties zal staan.Wat zit er voor jou in:
 • Een fulltime baan
 • Stock Appreciation Rights bovenop je salaris
 • Een opleidingsbudget van 4% van je jaarsalaris om naar eigen inzicht te besteden
 • Een Macbook
 • Een hybride functie: de flexibiliteit om te werken waar en wanneer het jou het beste uitkomt en een budget om je werkplek thuis in te richten
 • Maandelijkse sociale evenementen en driemaandelijkse strategiedagen. Dit zijn feestjes die je niet wil missen!
 • 25 vakantiedagen exclusief nationale feestdagen
 • Een complete (internationale) reiskostenvergoeding; je bent vrij te kiezen welke vorm van mobiliteit het beste bij je past. Wel vragen we je zoveel mogelijk duurzaam te reizen
Tot snel!

Job requirements

Wie ben jij?
Zoals je ziet is het een veelzijdig pakket. Dat vereist uiteraard de juiste persoon.
 • Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid om je functie zelf in te richten binnen de doelen van het team. Dit maakt dat je een self-starter bent.
 • Je hebt de flexibele houding die past bij een commerciele functie maar hebt wel oog voor details binnen processen en kan hier naar handelen.
 • Als jij merkt dat iets fout loopt of beter kan kun je effectief schakelen met Management en collega’s en aangeven wat volgens jou de oplossing kan zijn.
 • Het helpt als je energie krijgt van bijdragen aan een duurzamere wereld: dat maakt het voor de huidige Solar Monkey teamleden (nog) makkelijker om hun werk te doen!
 • Het is een internationale functie. Je beheersing van het Engels is dus goed. Frans of Duits is daarnaast niet verplicht maar geeft je wel een voorsprong.
 • Je bent een teamspeler. Niet alleen binnen je team; je bouwt ook bruggen naar de andere afdelingen. Binnen Solar Monkey heerst een grote team spirit!
 • Om bij ons een vliegende start te kunnen maken heb je enkele jaren in een commerciële omgeving gewerkt en heb je ervaring met een CRM systeem.
The Hague, Zuid-Holland, Netherlands
Sales

or

Apply with Linkedin unavailable
Apply with Indeed unavailable