Stage Operationele Processen - Duurzame Energie

Job description

Ben jij op zoek naar een stage waar je je niet alleen onderzoekt, analyseert en een rapport schrijft, maar echt helpt om lopende processen te draaien? Dan heb je de ideale stage gevonden, waarbij je zelf kunt ervaren hoe het er in een scaleup aan toe gaat!


In deze stage werk je aan het het proces van het analyseren en monitoren van zonnepaneelsystemen. Je houdt installateurs en eigenaren van zonnepalenen op de hoogte van de prestaties van hun panelen. Om dat effectief te kunnen blijven doen (op dit moment monitoren we bijna 20.000 systemen!) Zijn we altijd bezig met het optimaliseren van dit proces. Jouw stage speelt een belangrijke rol in dit optimalisatie proces.


Eerst ga je aan de slag met beschikbare data om deze te onderzoeken. Voor sommige systemen zul je iets meer in detail duiken voordat je een conclusie kunt trekken. Je staat in contact met installateurs in om hen te informeren als de prestaties van panelen achterblijft, zodat zij eventuele problemen op kunnen lossen.  De laatste stap in het proces is dat wij op onze beurt weer de oplossingen in ons systeem loggen, zodat wij onze rekenmodellen kunnen verbeteren.

Je dus gaat écht aan de slag in de organisatie. We verwachten dat je helpt om lopende processen te verbeteren, terwijl je met de voeten in de klei staat. Je draait mee in de teams en krijgt veel verantwoordelijkheid.Over Solar Monkey:

Met Solar Monkey kunnen installateurs eenvoudig op afstand zonnesystemen ontwerpen, verkopen en onderhouden. Het gebruiksgemak en de nauwkeurige berekeningen op basis van AI algoritmes zijn uniek in de duurzame markt. We zijn ontstaan ​​uit de TU Delft, waarmee we nog steeds nauwe banden hebben om onze software op het hoogste niveau te houden.

Wij helpen installateurs om effectiever te werken en geven zo een impuls aan de duurzame energietransitie. Jaarlijks worden in Nederland meer dan 250.000 zonnesystemen mogelijk gemaakt met onze software. Daarnaast bieden wij de service om de performance van geïnstalleerde systemen te monitoren. Zo helpen we onze klanten om zowel voor als na installatie het maximale uit hun bedrijf te halen. In de korte tijd dat Solar Monkey bestaat (sinds 2016) zijn we uitgegroeid tot marktleider in Nederland en hebben we teams in België en Spanje. Het is onze ambitie om wereldwijd impact te maken op de Solar-industrie.

Doordat wij een jong en groeiend bedrijf zijn, is de weg niet altijd voor je geplaveid. Tegelijkertijd realiseren we ons dat we onze doelen alleen samen kunnen bereiken. Daarom steken we veel energie in goede trainingen en werken we dagelijks aan een constructieve feedback cultuur, zodat iedereen zich optimaal kan ontwikkelen.Job requirements

  • Je zoekt een stage voor minimaal 3 maanden, voor 3 dagen in de week

  • Je doet een studie aan HBO of universiteit , of hebt deze net afgerond. (een technische studie is een Pré)

  • Jouw Nederlands is vloeiend in woord en geschrift.

  • Je bent bereid om echt mee te draaien. Meer dan alleen een onderzoek en rapport schrijven dus.

  • Je bent communicatief vaardig en ervaring in het omgaan met klanten.

  • Je bent proactief en ondernemend. Je hebt ervaring met organiseren en deinst er niet voor terug met klanten te schakelen.


Het is niet noodzakelijk om in de Randstad te wonen. Solar Monkey werkt 90% remote, dus deze stage is zelfs vanuit het Buitenland te doen!